• Exkurzia u hasičov

          • Dňa 08. novembra 2023 sa žiaci I.A, II.B, II.C a III.A zúčastnili exkurzie v Hasičskom a záchrannom zbore v Humennom. Prostredníctvom ukážok sa dozvedeli o zásahovej činnosti hasičov, o hasičskej technike a vecných prostriedkoch, ktoré hasiči používajú pri ochrane života, zdravia a majetku ľudí.

          • Týždeň vedy a techniky

          • V rámci Týždňa vedy a techniky sa naši štyria žiaci Dávid Bača, Martin Harkot, Matúš Ceňko a Samuel Burik vydali spolu s p. riaditeľom na základné školy v sninskom okrese, a to v Stakčíne a v Uliči. Pre žiakov základných škôl si pripravili rôzne aktivity, prostredníctvom ktorých predstavili naše technické odbory.

          • Prednáška o netradičných zdrojoch energie

          • V utorok 7. novembra 2023 sa žiaci I. – III. ročníka študijného odboru mechanik stavebnoinštalačných zariadení zúčastnili prednášky na tému Využitie netradičných zdrojov energie. Prednášajúcim bol Ing. František Banik, PhD. z firmy Banik a syn s.r.o. vo Vranove nad Topľou. 

          • Projekt Krókus

          • So žiakmi II.B triedy sme na pamiatku jeden a pol milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas holokaustu, vysadili žlté krókusy. Žlté kvety pripomínajú žlté Dávidove hviezdy, ktoré boli Židia nútení počas nacistickej nadvlády nosiť. Krókusy kvitnú v čase Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. januára). Veríme, že aj naše rozkvitnú. Účasťou na projekte, chceme mladým ľuďom priblížiť tému holokaustu a zvýšiť povedomie o nebezpečenstve rasizmu a všetkých foriem predsudkov a diskriminácie.

          • GAME párty

          • Piatkový večer si spríjemnilo 12 žiakov z odborov informačné a sieťové technológie a multimédiá spoločnou akciou s názvom GAME párty v škole. Chlapci si skúšali techniku v televíznom štúdiu, hrali hry a virtuálnu realitu, streamovali na sociálne siete. Hlad zahnali pizzou a noc strávili v aule. Do sobotného rána sa prebudili s dobrým pocitom, že druhý ročník nocovačky v škole sa vydaril. Chlapci sa navzájom obohatili o skúsenosti a nadviazali nové priateľstvá.

          • Motorkárska akcia

          • Dňa 19.10.2023 sa žiaci IV.B, skutoční motorkári našej školy, zúčastnili exkurzie v Jarek Moto Yamaha Michalovce. V priestoroch showroomu Yamahy sa dozvedeli zaujímavé informácie o najnovších modeloch motoriek Yamaha, vodných skútrov, lodných motorov a štvorkoliek. Následne sa presunuli do predajne, kde je  kompletná ponuka oblečenia a príslušenstva pre každého motorkára. Poniektorí žiaci si hneď aj vybrali a zakúpili rukavice, vesty a iné doplnky.

            Na záver exkurzie dostali žiaci darčeky od spoločnosti Jarek Moto Yamaha Michalovce v podobe tričiek s ich logom a kľúčenky.

            A kde pijú motorkári kávu? Predsa v Moto cafe, kde sme sa aj my neskôr presunuli a vychutnali si dobrú kávu v prostredí motoriek.

            Ďakujeme týmto spoločnosti Jarek Moto Yamaha Michalovce za ich čas a darčeky, ktoré venovali žiakom.

          • pIšQworky – školské kolo

          • Október sa na našej škole nesie nielen v znamení šachu, ale aj v znamení piškvoriek. V utorok 17. októbra 2023 mali naši žiaci možnosť súťažiť v tejto obľúbenej strategickej hre. Prišli sa samozrejme aj zabaviť a popritom preukázať schopnosť trpezlivo a logicky uvažovať. Spolu súťažilo šesť tímov po 5 hráčov. Na prvom mieste sa umiestnil tím žiakov II.A s kapitánom Dávidom Bačom, na druhom mieste tím žiakov IV.A s kapitánom Mariánom Džurbalom a na treťom mieste tím žiakov III.A s kapitánom Adamom Horejskom. Všetkým súťažiacim tímom ďakujeme za účasť a súťaživú atmosféru. Prvé dva víťazné tímy budú našu školu reprezentovať v oblastnom  kole v Prešove. Budeme im držať prsty, aby sa prebojovali až do československého Grand finále, ktoré sa v tomto roku koná v Brne. Pozreli sme sa aj na výsledky jednotlivcov. Najlepší hráči vyraďovacieho kola boli Lukáš Andrejov a Jakub Terefenko, ktorí si pripísali len výhry. Ďalej Marián Džurbala a Dávid Bača, ktorí stratili po jednom bode vzájomnou remízou. Lukáš a Jakub budú našu školu reprezentovať aj v kategórii Kadeti SŠ ako jednotlivci.

          • Šachový turnaj GPX SOŠP 2023

          • Tak ako každý rok, znova bol október v znamení šachu.

            V stredu 11. októbra 2023 sa uskutočnil šachový turnaj GPX SOŠP 2023 za účasti 22 študentov. 

            V sedemkolovom turnaji, ktorý sa hral tempom 15 min. + 3 s sme mali vyrovnané výkony hráčov. Aj keď sa všetci výdatne usilovali o víťazstvo, na stupienok víťazov sa nakoniec mohli postaviť iba traja najlepší.

            Víťazom turnaja sa stal opäť Alex Volohda, na druhom mieste skončil Dávid Bača a z bronzu sa tešil Daniel Timko.

            Teší nás, že o turnaj je zo strany študentov záujem. Opäť nás bolo viac. Veríme, že sme dokázali všetkým hráčom poskytnúť skvelý zážitok a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé šachové partie.

             

            Na záver by sme sa chceli poďakovať klubu Šachy Reinter za spoluprácu pri organizácii podujatia a zapožičanie šachovníc.

          • Drogová prevencia

          • Dňa 4. októbra 2023 sa žiaci z tried III.A a III.C zúčastnili v rámci drogovej prevencie besedy na tému „Drogová závislosť “. O škodlivosti drog na telesné a psychické zdravie im porozprávala koordinátorka prevencie z RÚVZ Humenné. V rámci prednášky si mohli dať žiaci zistiť prítomnosť oxidu uhoľnatého v dychu. Ten vzniká pri horení a je jednou z najnebezpeč­nejších zložiek cigaretového dymu. 

          • Prezentácia firmy Max Bögl

          • Naši stavbári sa 26.9.2023 a 2.10.2023 stretli s Valérom, ktorý im porozprával o možnosti zamestnať sa po skončení školy v Nemecku. Valér je zamestnancom stavebnej firmy Max Bögl. Tá sa zaoberá rôznymi stavebnými konštrukciami, ako napr. výstavba diaľníc, mostov, veterných elektrární, tunelov, ale aj prefabrikátov a oceľových konštrukcií. V rámci spolupráce ponúkame aj kurz nemeckého jazyka, ktorý sa koná na našej škole každý utorok od 14:30.

          • Európsky deň jazykov 2023

          • „Povedzte ÁNO jazykom!“ je tento rok motto pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2023.

            Určite všetci dobre poznáme výrok „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“  Hovorí o tom, že s každým ďalším cudzím jazykom sa rozširujú naše obzory a pohľad na svet. Iný jazyk znamená iné videnie sveta.

            „Povedzte ÁNO jazykom!“ je tento rok motto pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2023.

            26. september – Európsky deň jazykov, ktorý vyhlásila Rada Európy v roku 2001 počas Európskeho roka jazykov, si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít (napríklad súťaží, kvízov, besied, školských rozhlasových vysielaní, športových podujatí). Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

            Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov si žiaci našej školy pripravili projekty, kvízy o cudzích jazykoch a krajinách v angličtine, nemčine a španielčine. Žiaci mali vlastnoručne napiecť koláče, ktoré za odmenu rozdávali za správne odpovede na otázky z kvízu.

            Aj takouto formou sa snažíme vzbudiť na našej škole záujem o učenie cudzieho jazyka a uvedomenie si, že znalosť cudzieho jazyka je bránou do sveta.

            Za spoluprácu a aktívnu účasť ďakujeme študentom II.A (Dávid Bača, Filip Gnip Offield, Lea Maďarová, Jakub Terefenko, Martin Hrustič) pod vedením učiteľky anglického jazyka Mgr. Činčárovej.

          • Biela pastelka 2023

          • „Lásku na prvý pohľad vnímajú nevidiaci dotykom, sluchom či nádychom.“  Toto je motto zbierky Biela pastelka, ktorú organizuje Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. 

            Naša škola aj tento rok prejavila spolupatričnosť s tými, ktorí to potrebujú a dňa 22. septembra 2023 sa zapojila do verejnej zbierky Biela pastelka. Naši žiaci a učitelia sa rozhodli svojím príspevkom podporiť nevidiacich a slabozrakých v ich úsilí o samostatný a plnohodnotný život. Dobrovoľníkmi boli členovia školského parlamentu – Marián Džurbala (IV.A) a Jakub Terefenko (II.A), ktorí  mali pripravené biele pastelky pre každého, kto prispel do zbierkovej pokladničky. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a akýmkoľvek spôsobom túto zbierku podporili.

          • SlovakiaTech 2023

          • Dňa 20.09.2023 sa žiaci tried II.A a III.A študijných odborov informačné a sieťové technológie a multimédiá zúčastnili na najväčšej technologickej konferencii a Expo - SlovakiaTech 2023 v Košiciach. Na žiakov čakal nabitý program. Okrem toho, že si žiaci pozreli expozície slovenských inovatívnych a technologických firiem a univerzít a zapojili sa do pripravených workshopov, vypočuli si aj prednášky svetových rečníkov z oblastí umelej inteligencie, kybernetickej bezpečnosti a zelených technológií.

          • Rodičovské združenie

          • Milí rodičia!  

            Oznamujeme Vám, že vo štvrtok 28.09.2023 o 14:30 sa v aule školy uskutoční spoločné rodičovské združenie a následne triedne v jednotlivých triedach.

          • Prvá pomoc

          • Dňa 19.09.2023 sa žiaci I.A odboru informačné a sieťové technológie a multimédiá zúčastnili prednášky prvej pomoci. Lektor Tomáš Hrin vysvetlil a ukázal žiakom, ako poskytnúť základnú prvú pomoc. Prednáška bola veľmi interaktívna a žiaci boli aktívne zapojení. Získali nové znalosti a schopnosti, ktoré by mohli byť veľmi užitočné a pomôcť iným v núdzi.

          • Európsky športový deň

          • Dňa 14.09.2023 sa v rámci Európskeho týždňa športu uskutočnil futbalový turnaj žiakov našej školy. Do športového zápolenia sa zapojilo 8 družstiev rozdelených do dvoch štvorčlenných skupín. Víťazi skupín sa stretli vo finále v boji o 1. miesto a druhí zo skupín o 3. miesto. Víťazom sa stalo družstvo chlapcov IV.A triedy, druhé miesto vybojovalo družstvo III.B triedy a tretí skončili chlapci II.B triedy, ktorí porazili družstvo II.A triedy po dramatickom súboji, v ktorom musel rozhodovať o víťazstve až rozstrel v pokutových kopoch.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola polytechnická, Štefánikova 1550/20, Humenné
      • +421 57 77 62 558
      • Štefánikova 1550/20 066 57 Humenné Slovakia
      • 00 893 358
      • 2021213931
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje