• Súťaž zručnosti murárov Považia

          • Vo štvrtok 11. mája 2023 sa naši prváci Miroslav Šuľak z I.C a Dominik Maliňák z I.B zúčastnili Súťaže zručnosti murárov Považia s firmou HELUZ v Považskej Bystrici. Získali úžasné 3. miesto a pripísali si tak ďalší úspech na stavbárskej súťžaži v tomto školskom roku. Za svoj úspech boli odmenení vecnými cenami a pre školu vybojovali nové elektrické náradie. Blahoželáme!

          • Mas-wrestling

          • V utorok 9. mája 2023 sa v Prešove v športovej hale EL-PARK Prešov uskutočnili Majstrovstvá Slovenska družstiev žiakov stredných škôl v mas-wrestlingu. Našu školu reprezentovalo družstvo chlapcov v zložení Rastislav Gergeľ zo IV.A, Jakub Tkáč, Dávid Bezeg a Marek Hromý, všetci z III.B. Po tuhých a vyrovnaných zápasoch, aj za účasti reprezentantov Slovenska, si naši chlapci vybojovali 2. miesto, za čo im patrí naša vďaka a uznanie.

          • Python Cup

          • V druhej polovici apríla sa niekoľko odvážnych žiakov našej školy z odboru informačné a sieťové technológie zúčastnilo online programátorskej súťaže v jazyku Python pod názvom Python Cup. Hlavným organizátorom súťaže je Katedra didaktiky MFI z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Počet súťažiacich bol vysoký. Hodnotených bolo celkovo 625 stredoškolákov vrátane žiakov gymnázií. Za tri úlohy, na riešenie ktorých mali súťažiaci čas 90 minút, mohli získať maximálne 25 bodov.  Priemerný počet získaných bodov bol 9,3. Naši programátori si viedli pomerne dobre. Tomáš Onduško z II.A získal 16 bodov s percentilom 83,61, Dávid Bača z I.A 14 bodov s percentilom 81,25 a Peter Fedorko z III.A 12 bodov s percentilom 73,19. Ďakujeme za reprezentáciu školy a pevne dúfame, že v budúcom ročníku budú ich výsledky v súťaži ešte lepšie a taktiež, že prilákajú do súťaže aj ďalších svojich spolužiakov.

          • Prevencia drogových závislostí

          • Za spolupráce s políciou sa dňa 26. apríla 2023 uskutočnila prednáška na tému prevencie drogových závislostí, ktorej sa zúčastnili žiaci tretieho ročníka. Cieľom prednášky, počas ktorej si pozreli aj krátky film, bolo preventívne pôsobenie na mladých ľudí v oblasti drogovej závislosti a zároveň uvedomenie si trestno-právnych následkov svojho konania.

          • Slovenský Červený kríž

          • V piatok 21. apríla 2023 žiaci I.B študijných odborov operátor stavebnej výroby a mechanik stavebnoinštalačných zariadení navštívili Slovenský Červený kríž Územný spolok Humenné, kde absolvovali prednášku na tému poskytovania prvej pomoci. Lektorkou bola PhDr. Silvia Knapiková, ktorá žiakom vysvetlila, aké sú základné postupy poskytovania prvej pomoci, čo si naši prváci aj vyskúšali. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto zážitku.

          • Kurz na ochranu života a zdravia 2023

          • V dňoch 12.04. – 14.04.2023 sa uskutočnil kurz na ochranu života a zdravia žiakov pre žiakov 3. ročníka. Žiaci plnili úlohy z oblasti topografie, zdravotníckej prípravy, civilnej ochrany, streleckej prípravy, hodu granátom a tiež absolvovali turistický pochod k poľovníckej chate v katastri obce Jasenov.

            K najlepším patrili žiaci Ján Lizák z III.B, Rudolf Goroľ z III.C, Matej Bačík z III.B a Adam Mihálik z III.A. Všetci štyria žiaci boli odmenení darčekovými poukážkami v celkovej hodnote 55 €, ktoré zakúpilo ZRPŠ pri SOŠ polytechnickej v Humennom.

          • Šachový turnaj

          • V stredu 5. apríla 2023 sa uskutočnil šachový turnaj GPX SOSP 2023 za účasti 14 študentov. 

            V sedemkolovom turnaji, ktorý sa hral tempom 15 min. + 3 s sme mali možnosť zahliadnuť veľmi zaujímavé partie a napínavé súboje. Výkony všetkých hráčov boli skvelé a bolo vidieť, že si dobre rozumeli so šachovou hrou. Hoci sa všetci výdatne usilovali o víťazstvo, na stupienok víťazov sa nakoniec mohli postaviť iba traja najlepší.

            Víťazom turnaja a majstrom školy v šachu sa stal Alex Volohda. Na druhom mieste skončil Daniel Timko a z bronzu sa tešil Samuel Babinčák.

            Celkovo to bol skvelý deň plný šachových partií a sme radi, že sme mohli organizovať takúto skvelú udalosť.

            Ďakujeme všetkým hráčom, ktorí si precvičili koncentráciu, myslenie, sústredenie a strávili deň šachom. Bez ich aktívnej participácie by tento turnaj nebol možný. Teší nás, že o turnaj bol zo strany študentov záujem. Veríme, že sme dokázali všetkým hráčom poskytnúť skvelý zážitok a že sa nám podarí zorganizovať podobné podujatia aj v budúcnosti.

            Na záver by sme sa chceli poďakovať klubu Šachy Reinter za spoluprácu pri organizácii podujatia a zapožičanie šachovníc.

          • Coneco 2023

          • V stredu 22. marca 2023 sme sa vydali na ďalekú cestu do Bratislavy s cieľom pozrieť sa na medzinárodný veľtrh stavebníctva Coneco Racioenergia 2023. Pozreli sme sa na rôzne stavebné materiály, komponenty, nábytok, doplnky, ale aj drevostavby, keramické prefabrikované domy či pasívne domy.

          • Prezentiáda 2023

          • Do krajského kola československej súťaže Prezentiáda 2023 v Košiciach sa nominovali v tomto ročníku dva tímy z našej školy. Tvorili ich žiaci prvého ročníka študijných odborov multimédiá a informačné a sieťové technológie. Členovia tímu Jin Jang v zložení Adrián Dudič a Samuel Holub sa zhodli na tom, že štát California je považovaný za miesto technologického vývoja a radi by ho obaja navštívili. No a tím Ši Hulk v zložení Lukáš Andrejov, Dávid Bača a Roman Petro sa zhodol na tom, že polročné prázdniny nemali byť zrušené. Originálnym odprezentovaním dôležitosti zachovania polročných prázdnin si zabezpečili konečné tretie miesto. Pre všetkých to bola nová skúsenosť, ktorá im umožnila prekonať trému a verejne prezentovať svoj názor. Gratulujeme! Viac na: Novinky z Prezentiády - Prezentiáda (prezentiada.cz)

          • Exkurzia do betónarní v Michalovciach

          • Dňa 21. marca 2023 sa žiaci I.B triedy študijného odboru operátor stavebnej výroby a mechanik stavebnoinštalačných zariadení zúčastnili exkurzií do dvoch betonární v Michalovciach, a to STAVBETÓN s.r.o. a ZAPA BETÓN SK s.r.o.

            STAVBETÓN s.r.o. je kapacitne menšia betonáreň staršieho typu a ZAPA betón SK s.r.o. je novovybudovaná betonáreň. Obe sú riadené programom na dávkovanie komponentov jednotlivých zmesí.

            Žiakom bol prostredníctvom odborného výkladu predstavený samostatný areál betonární, v ktorom sa nachádza výroba a spracovanie betónových zmesí rôznych tried a receptúr, ako aj samotná výroba zložená zo štrkového hospodárstva, cementového hospodárstva, technologického miešania, ako aj spôsob čerpania betónových zmesí.

            Žiaci v priamom prenose videli dávkovanie štrkov, cementov, vody a chémie. Taktiež spôsob vypúšťania betónovej zmesi z miešačky do autodomiešavačov, prepravu betónovej zmesi k čerpadlu Putzmeister, spôsob vypúšťania betónovej zmesi do čerpadla a spôsob čerpania do dopravného prostriedku.

            Ďakujeme obom firmám za ústretový prístup k našim žiakom, za názornú ukážku reálnej výroby betónu v betonárni a za pozvánku pre ďalších mladých stavbárov o rok.

          • Čistiareň odpadových vôd v Humennom

          • V dňoch 14. – 15. marca 2023 sa žiaci I.A, II.A, III.A, I.C, III.B, III.C zúčastnili exkurzie v Čistiarni odpadových vôd v Humennom. Exkurziou nás sprevádzala Ing. Ingrid Kentošová z oddelenia technológie. Tá nám poskytla podrobný výklad o procesoch, ktorými prechádza odpadová voda v čistiarni a ako sa táto voda čistí a recykluje, aby mohla byť použitá znovu. Prezentovala nám rôzne technológie používané na čistenie odpadových vôd a ich vývoj. Okrem toho nám vysvetlila, ako sa použitá voda spracováva a ako to pomáha chrániť životné prostredie. Taktiež nám ukázala, aký význam má správne spracovanie odpadovej vody pre udržanie zdravého ekosystému a pre naše vlastné zdravie. Po exkurzii sme si uvedomili, že aj malé kroky k správnemu spracovaniu odpadovej vody môžu mať veľký vplyv na našu planétu.

          • Workshop s firmou Weber

          • V utorok 14. marca 2023 sa žiaci I.B triedy študijného odboru operátor stavebnej výroby a I.C triedy učebných odborov murár a inštalatér zúčastnili workshopu s firmou WEBER. Cieľom workshopu bolo naučiť sa realizovať kontaktný zatepľovací systém z polystyrénu a minerálnej vlny. Ďalšia časť workshopu bola zameraná na realizáciu fasádnych omietok. Školenie viedol odborný špecialista pán Popovič z firmy Saint-Gobain WEBER. Žiaci získali základné zručnosti a vedomosti potrebné pri realizácii kontaktných zatepľovacích systémov a fasádnych omietok. Ďakujeme vedeniu firmy Weber za poskytnutie stavebného materiálu a p. Popovičovi za množstvo rád, ktoré naši žiaci využijú v praxi.

          • Workshop Kritické myslenie a sociálne siete

          • Život na sociálnej sieti je skutočným fenoménom dnešnej doby, bezpochyby lákavý nielen pre mladých ľudí. Sú užitočné, no treba vedieť s nimi aj narábať. Naše pozvanie prijala v pondelok 27. februára 2023 lektorka z platformy Zmudri.sk, ktorá pre žiakov I.A triedy pripravila workshop na tému Kritické myslenie a sociálne siete. Počas dvoch vyučovacích hodín sa žiaci stali bádateľmi a skúmali niektoré príspevky na rôznych sociálnych sieťach, zamýšľali sa nad ich dôveryhodnosťou, overovali ich a diskutovali o dôsledkoch ich zverejňovania na sociálnych sieťach.

          • Odmena za dobré známky

          • Naši dualisti z II.B a III.B študijných odborov operátor stavebnej výroby a mechanik stavebnoinštalačných zariadení si prevzali darčekové poukazy z rúk hlavného inštruktora firmy Reinter s.r.o. Humenné p. Jozefa Jakuba. Hodnota darčekových poukazov závisela od dosiahnutého priemeru za 1. polrok školského roka 2022/2023. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola polytechnická, Štefánikova 1550/20, Humenné
      • +421 57 77 62 558
      • Štefánikova 1550/20 066 57 Humenné Slovakia
      • 00 893 358
      • 2021213931
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje